Energibehandling
Slingrande skogsstig.

ENERGIBEHANDLING

 

En energibehandling inriktar sig på att balansera kropp och själ på den mest grundläggande nivån - genom att harmonisera kroppens subtila energivibrationer. En speciell och ibland förvånansvärt effektfull behandling som komponeras efter dina behov.

 

Alla obalanser innebär stress, oavsett om obalansen gäller näringsämnen, hormoner, tarmfloran, skevheter i skelettet, muskelspänningar, svagheter i cirkulationen, negativa tankemönster eller något annat. Stress påverkar oss på alla plan: fysiskt, känslomässigt och mentalt.

 

Allt hänger ihop i kropp och själ. Därför kan balans kan uppnås på olika sätt: genom att äta kosttillskott, få massage, lära sig stresshantering, motionera, meditera, gå i samtalsterapi osv. Ett subtilare sätt är att harmonisera cellernas energivibrationer. Vad som är bäst för dig beror både på om du vet vad det är för obalans du har och vilka metoder du känner förtroende för. Det går ofta bra att jobba på olika plan samtidigt, t ex med kost/näring, kroppsterapi, mental träning och energibehandling.

 

Vem passar energibehandlingen?

Energibehandling passar alla. Om du är gravid, har metallimplantat, pacemaker eller öppna sår bör du berätta det före behandlingen så att den kan anpassas.

 

Boka en energibehandling

En energibehandling tar cirka 60 minuter inklusive ett kort samtal.

Pris: 550 kr.

 

Hur går energibehandlingen till?

En energibehandling handlar om att föra kroppen från ett stresstillstånd till ett läge där återhämtning och läkning kan ske. När du kommit till ro får du hjälp att släppa djupt liggande muskelspänningar och att ställa in dig mentalt på det resultat du vill uppnå. Därefter kan kroppens energisvängningsmönster harmoniseras.

 

Under behandlingen får du ligga bekvämt på en madrass. Varje behandling är individuell och innebär en blandning av lätt beröring, vibrationer eller mjuka gungningar, guidad andning och visualisering, ljud och ljus.

 

Vad är det för "energi" vi pratar om?

Att energi är en förutsättning för liv är känt sedan många tusen år. Inom österländsk filosofi och traditionell medicin är "livsenergi" ett centralt begrepp. Obalanser i energilödet anses ligga bakom alla sjukdomar, besvär och dåligt mående.

 

I dag vet vi att elektriska impulser/spänningar finns överallt i kroppen. Energin förmedlas via nervsystemet och gör det möjligt för hjärnan att kommunicera med kroppens celler, får hjärtat att slå, muskler att aktiveras och slappna av, tarmen att tömmas, tankar att uppstå med mera. Hjärtats och hjärnans energiaktivitet, som är de starkaste, är mätbara även utanför kroppen och undersöks rutinmässigt inom sjukvården med EKG och EEG.

 

Många metoder har utvecklats genom tiderna för att reglera och harmonisera livsenergiflödena och/eller stimulera kroppens läkningsförmåga via någon form av energi, t ex shiatsumassage, tuinamassage, thaimassage, akupunktur, yoga och qigong, även meditation och healing kan räknas hit. Några moderna tekniker som bygger på olika former av energivågor är frekvensmaskiner, bioresonans, medicinsk laser, ultraljudsbehandling, stötvågsbehandling, ljusterapi och ljudhealing.

© Hjärtenära 2010 | Karlsborg | 076-831 07 88