För företag
Slingrande skogsstig.

FÖR FÖRETAG OCH GRUPPER

 

Hjälp din personal att bli friskare, gladare och effektivare!

 

Generella hälsokontroller har ingen effekt på den framtida hälsan visar en studie. Det är svårt att motivera någon att ändra livsstil om denne inte själv ser någon vinst i det. Däremot kan motivationen väckas genom kunskap och insikt.

 

Föredrag eller workshop

Saknas det kunskap om, eller motivation för, friskvårdstänkande och stresshantering på ert företag? Ett föredrag eller en workshop kan väcka medvetenheten och inspirera.

Förslag på teman:

 

Introduktion till qigong

Ett utmärkt sätt att få en introduktion till vad qigong är. Ni får också prova hur det är att träna qigong för att få en uppfattning om hur det fungerar i praktiken. Lektionen kan anpassas efter de utmaningar som just er vardag innebär: tunga lyft, stress, stillasittande arbete etc.

Stressad kropp och hjärna

Vad är stress? Hur påverkar det oss fysiskt och mentalt? Vad kan man göra för att motverka de negativa effekterna? En kunskapsföreläsning för alla.

Effektiv andning

Lär dig några enkla knep för att hantera stress och öka prestationen med hjälp av andningen - ett effektivt och enkelt verktyg som kan användas överallt och av alla.

Få igång pumpen!

Stillasittande vid datorn eller arbete med enformiga rörelser försämrar cirkulationen. Det kan ge besvär som t ex värk, kalla händer och fötter, domningar, musarm och åderbråck. Lär dig att snabbt och effektivt öka cirkulationen i armar, nacke och skuldror eller i hela kroppen.

 

Friskvård på jobbet

Sedan 1 januari 2004 klassas både massage och qigong som avdragsgill friskvård för företag. Genom ett avtal med Hjärtenära kan era medarbetare få tillgång till förmånlig friskvård och stresshanteringstekniker, t ex:

 

Qigong på jobbet

Qigong på jobbet uppskattas av personalen och främjar goda friskvårdsvanor. Hjärtenära har undervisat på Länsstyrelsen i Stockholm, Stockholms brandförsvar och Regeringskansliet.

Investering i 10 grupptimmar á 60 minuter: 20 000 kr.

 

Shiatsumassage

Shiatsumassage är mycket välgörande vid stressrelaterade besvär men passar även som förebyggande behandling. Omtyckt på grund av sin mjukhet, enkelhet (utanpå dina vanliga kläder, inga oljor) och djupgående avspänning. Hjärtenära har flerårig erfarenhet av att behandla gäster på Spa Yasuragi Hasseludden och kunder på privat mottagning.

 

Nedvarvnings-och omfokuseringspaus

En annorlunda och vacker upplevelse att bjuda på t.ex. i pausen på seminariet/konferensen är en klangmeditation. Effekten kan liknas vid en ”powernap” - efter den korta men djupa avslappningen följer ny energi och ökat fokus.

 

Välkommen som företagskund!

© Hjärtenära 2010 | Karlsborg | 076-831 07 88