Shiatsumassage
Slingrande skogsstig.

"Tack för den kraftfulla och spännande behandlingen förra veckan.

De första dagarna efteråt trodde jag att jag skulle bli riktigt förkyld, det satt en stor irriterad klump längst bak i svalget och det kändes precis som innan något lite större bryter ut. Men efter ca två dagar tonade det bort och allt kändes okej. Var också lite hostig de dagarna.

Den stelhet jag upplevde i kroppen försvann omedelbart och kroppen blev “normalstel” igen. Likadant med besvären i mitt knä, det var som bortblåst dagen efter behandlingen och sedan dess har jag inte känt av det.

Har torrborstat för att stimulera lymfsystemet såsom du lärde mej. Är så tacksam för att få ta del av din kunskap, det är fantastiskt!"

Anna-Lena

 

SHIATSUMASSAGE

Välkommen att boka tid för shiatsubehandling!

Ring 076-831 07 88 eller e-posta info(snabel-a)hjartenara.se.

Vid e-postförfrågan, tänk på att vara ute i god tid (minst tre vardagar före önskad tid). Ange alltid ditt telefonnummer och din adress i mejlet.

 

ERBJUDANDE NOV-DEC 2017!

Boka 2 shiatsubehandlingar á 60 min eller längre och du får ett presentkort på en ljudhealingbehandling (ca 45 min) GRATIS.

(Se även energibehandlingen där ljud också används).

Använd presentkortet själv – eller ge bort till någon du vill överraska, varför inte som julklapp! Följande gäller för erbjudandet:

• Båda shiatsubehandlingarna ska bokas vid ett tillfälle och betalas vid första behandlingstillfället. Behandlingarna ska genomföras under november-december 2017.

• Presentkortet gäller i ett år fr o m köpdatum.

• Erbjudandet kan inte kombineras med andra erbjudanden.

 

Erbjudandet gäller i mån av lediga behandlingstider - först till kvarn...

Ring och boka nu!

 

Behandlingsmeny och priser

Haiku

Haiku är en kortare behandling på ca 30 min. Passar dig som vill prova på för en mindre kostnad eller som friskvård för dig som inte har några särskilda besvär. Rygg, nacke, händer och fötter behandlas.

330 kr

Nokori

Individuellt anpassad helkroppsbehandling på ca 60 min. Denna behandling är lämplig  vid alla fysiska samt stressrelaterade besvär eller om du helt enkelt känner behov av att landa ordentligt i kroppen och nuet.

Pris: 550 kr

Tre värmeljus.

Zentai

Mycket meditativ och djupavslappnande behandling på ca 90 min där extra fokus kan läggas på eventuella problemområden. 

Pris: 770 kr

 

Inför ditt besök

Med bekväma, löst sittande kläder och tunna strumpor får du en behagligare och effektivare behandling. Undvik nylonstrumpor.

Den sköna avslappningen brukar sitta i ett bra tag efteråt. Unna dig gärna att gå på halvfart resten av dagen om du kan - då får kroppens celler mer tid på sig för återhämtning och läkning.

 

Hitta till Hjärtenära

Hjärtenära finns vid Fästningstorget i Karlsborg. Ingång från baksidan av Fästningsteatern/Soldathemmet, 2 trappor upp.

Klicka för karta.

 

Avbokning

Vid avbokning mindre än 24 timmar före bokad tid debiteras fullt pris.

 

Hur går behandlingen till?

Shiatsu utförs genom mjuka tryck med händer och tummar utanpå dina vanliga kläder, samt med lätta rörelser och sträckningar. Hela kroppen behandlas alltid, med viss variation utifrån dina aktuella behov. Behandlingen är mjuk men djupgående och passar även den känslige.

Effekten av shiatsu fördjupas och stabiliseras vid upprepade behandlingar. Om du har något särskilt problemområde som du vill bearbeta är det klokt att planera in åtminstone tre behandlingar i följd.

Alla behandlingar (utom den kortaste, "Haiku") inleds med några minuters samtal om ditt aktuella hälsoläge samt avslutas med några reflektioner kring behandlingen. Vid den första behandlingen gås din hälsohistorik igenom noggrannare, räkna därför med att den tar lite längre tid.

 

Vem kan inte behandlas?

Enligt Patientsäkerhetslagen (2010:659) kan du inte få behandling för smittsamma sjukdomar, cancer, diabetes eller epilepsi. Besvär i samband med graviditet får heller inte behandlas och inte barn under åtta år.

Däremot kan du mycket väl få en shiatsubehandling i avslappnande syfte även om du är cancerpatient, epileptiker, diabetiker eller gravid. Om du är gravid i tidigt stadium bör du tala om det innan du får behandling.

 

Mer om shiatsu

Shiatsu är en japansk massageform som utvecklats ur akupunkturen. Den mjuka men dynamiska tekniken möjliggör en djup avslappning som tillåter kroppen att hitta tillbaka till sina sina naturliga rytmer och stödjer kroppens egen förmåga till läkning. Shiatsu passar både som friskvård och som stöd vid rehabilitering.

Muskelspänningar, liksom känslomässiga påfrestningar, påverkar oss och lämnar spår i form av fysiska och psykiska besvär och/eller begränsningar. I den österländska medicinska traditionen beskrivs hur detta går till och hur man kan motverka det. Shiatsu bygger på dessa urgamla teorier men har även influerats av modern medicinsk kunskap.

Läs mer om hur stress påverkar vår hälsa eller vad spänningar och skevhet i skelettet kan leda till och hur shiatsu kan hjälpa.

© Hjärtenära 2010 | Karlsborg | 076-831 07 88