Örtmedicin

BOKA KONSULTATION


En örtterapeutisk behandling börjar med noggrann genomgång av din hälsa, dina symtom och din livsstil.

ÖRTMEDICIN


Örter är naturliga och effektiva hjälpmedel för att balansera och återställa hälsan. 


Örter har använts som medicin jorden runt i alla tider, i form av teer, tinkturer, extrakt, oljor eller omslag. Många moderna läkemedel bygger på en syntetisk kopia av något ämne som finns naturligt i örter. Men en ört består aldrig bara av ett verksamt ämne utan mängder av ämnen som samverkar genom att reglera och stötta organ och kroppsfunktioner. Därför har örtmediciner en bredare, uppbyggande verkan. Läkemedel utvecklas dessutom ofta för att dämpa, stänga av eller kringgå någon naturlig kroppsmekanism, vilket ökar risken för biverkningar.


Det finns många örter som har liknande verkan men alla får inte samma effekt av samma ört. Vi är individer och kan behöva olika örter eller kombinera flera örter eller stötta med vitaminer, mineraler och aminosyror. Andra behandlingar som exempelvis shiatsu och lymfmassage kan också ge ytterligare stöd.


Är örter säkra?

Importerade örter/preparat från vissa länder innebär en större risk för kontaminering på grund av dålig miljö eller felaktig hantering. Om innehållet stämmer med etiketten kan också vara oklart. De örter jag arbetar med och rekommenderar är extrakt av högsta kvalitet, tillverkade och förpackade enligt europeisk standard och testade för bakterier, svamp och tungmetaller.


Har du kanske hört att vissa örtpreparat blivit "förbjudna i Sverige"? Ofta handlar det om att de bevisats vara effektiva nog för att klassas om från livsmedel till läkemedel, vilket medför att kraven och kostnaderna för att få sälja dem blir högre. Eftersom marknaden i Sverige är så liten kan tillverkarna inte motivera satsningen och drar bort sina produkter.


Vissa örter går inte bra ihop med vissa läkemedel. Därför är det viktigt att du berättar vilka läkemedel du tar så att eventuella kontraindikationer kan redas ut.


Börja med att boka en hälsokonsultation om du vill använda örtmediciner och näring för att balansera och återställa hälsan på ett naturligt sätt.